Menu Sluiten

Examencursus Natuurkunde

Hoe zat het ook weer met arbeid, gammastraling, gravitatie, diodes en de warmtegeleidingscoëfficiënt?

Speciaal voor onze eindexamenleerlingen havo en vwo organiseren we dit jaar in Buurthuis Sterrenzicht de examencursus natuurkunde! We herhalen en oefenen alle stof voor het Centraal Examen Natuurkunde havo en vwo. We zorgen dat je een totaaloverzicht in je hoofd krijgt van alle theorie én we gaan die ook meteen samen toepassen op een grote berg examensommen.

Het is voor leerlingen een pittige uitdaging om in slechts drie dagen tijd de volledige natuurkunde stof te bevatten. Daarom hebben we wat maatregelen genomen, om onze examencursus zo effectief mogelijk te maken:

  • We verspreiden de drie cursusdagen over drie weken, zodat de leerlingen tussendoor tijd hebben om de geleerde stof te verwerken. We geven ze dus ook wat huiswerk mee. Dat kunnen ze zelfstandig thuis doen, of samen met ons tijdens onze normale Leerstation-middagen.
  • We houden de lesdagen kort (van 9.00u tot 15.00u). Zo is de kans groter dat onze leerlingen genoeg aandacht hebben om alle stof van een dag echt te onthouden.
  • We hebben een afwisselend lesprogramma gemaakt met klassikale uitleg, samen examensommen oefenen, zelf examensommen oefenen, veel herhaling en natuurlijk regelmatige pauzes bij de tafeltennistafel. We hebben zelf lesmateriaal ontwikkeld dat perfect past bij dat lesprogramma.
  • De klas bestaat uit minimaal 5 en maximaal 10 leerlingen. Er is dus uitgebreid ruimte voor maatwerk en persoonlijke aandacht voor iedere leerling.

Docenten

Margot verzorgt de klassikale uitleg. Ze heeft jarenlange ervaring als Hoofddocent Natuurkunde bij de beroemde examencursussen in Leiden en bij de versnelde natuurkundecursussen voor volwassenen van Wismon. Ze weet dus als geen ander hoe je snel en toch duidelijk door de hele stof heen kunt racen.

Er is grote overlap in het havo- en vwo-programma voor natuurkunde, maar er zijn ook veel verschillen. Regelmatig splitst de klas dus even in een havo- en een vwo-groep, en dan springt één van de vaste Leerstationdocenten bij. Als er meer dan 5 leerlingen zijn, zal er continu een Leerstationdocent aanschuiven om te ondersteunen bij het sommen maken.

Data

De cursus wordt dit schooljaar éénmalig georganiseerd. De voorlopige data van de drie cursusdagen zijn:

zaterdag 18 april 9.00u – 15.00u
zaterdag 25 april 9.00u – 15.00u
zaterdag 2 mei 9.00u – 15.00u

De data kunnen nog worden gewijzigd als dat voor onze leerlingen beter uitkomt. Meld je dus ook aan als je niet op deze data kunt, of als je nooit op zaterdagen kunt, zodat we daar een oplossing voor kunnen vinden.

Als er minder dan 5 aanmeldingen zijn, gaat de cursus helaas niet door.

Prijs

De prijs van de volledige cursus is €239,- per persoon. Daar komt niets meer bovenop: het lesmateriaal voor de theorie en voor de oefensommen zit daar ook bij in. Er zijn wel 2 manieren om er wat vanaf te halen:

  • We hopen dat de cursus door kan gaan, dus we hebben genoeg aanmeldingen nodig. Daarom geldt: als je een nieuwe leerling meeneemt naar deze cursus, krijg je €39,- korting.
  • Natuurlijk werken we ook hier met solidaire tarieven: Upas-houders krijgen automatisch 50% korting en betalen €119 per persoon voor de volledige cursus.

Heb je interesse?

Laat het ons horen! Ook voor vragen of suggesties kan je altijd bij ons terecht.

Mail naar margot@hetleerstation.nl

of app/bel naar 0629187036.