Menu Sluiten

Topkwaliteit

Onze grootste prioriteit is het leveren van professionele, vakinhoudelijke studiebegeleiding van topkwaliteit, in de exacte vakken. Daarom werken we met ervaren, veelzijdige docenten die bekwaam en enthousiast zijn. We geven les in onze eigen vakken, waar we experts in zijn.

Daarnaast is het Leerstation een sociale onderneming: een financieel gezond bedrijf met een sociale missie. We zijn graag transparant over zowel onze financiële situatie als over onze sociale missie.

Financieel onafhankelijk

Het Leerstation is financieel onafhankelijk: we ontvangen geen subsidies of donaties, behalve uit de crowdfunding campagne bij de start van het bedrijf. Tegelijkertijd kunnen we de helft van onze leerlingen voor een laag tarief professionele studiebegeleiding bieden. Dat kan omdat:

  • de leerlingen met draagkrachtige ouders een commercieel tarief betalen: de sterkste (sch)ouders dragen de zwaarste lasten;
  • de gemeente ons tegen maatschappelijk tarief onze lesruimtes laat huren in het Buurthuis;
  • we geen winst beogen te maken.

Als er winst ontstaat als de onderneming groeit, zal deze winst worden gebruikt om de onderneming verder te ontwikkelen en om meer leerlingen voor een laag tarief te laten studeren.

In de toekomst zouden we ook graag andere vormen van solidaire studiebegeleiding willen verkennen, bijvoorbeeld in samenwerking met scholen of met de gemeente. Heeft u een idee of interesse om samen te werken? We horen graag van u!

Sociale missie

Een steeds groter percentage leerlingen heeft behoefte aan ondersteuning bij het maken van hun huiswerk na school. De mediaan van de jaarlijkse kosten voor huiswerkbegeleiding zijn volgens het rapport Licht op schaduwonderwijs in 2017 €1000,-. Dat is een groot bedrag, en dat betekent dat leerlingen met ouders met meer financiële middelen op termijn meer kans hebben op een diploma dan andere leerlingen.

Ook de onderwijsinspectie signaleert dit probleem. Bovendien zien ze dat de segregatie sterk toeneemt: leerlingen met vergelijkbare sociaal-economische achtergrond clusteren samen op dezelfde scholen.

Het Leerstation doorbreekt beide trends:

  • We maken studiebegeleiding betaalbaar door inkomensafhankelijke tarieven
  • We geven studiebegeleiding aan al onze leerlingen samen, in één lokaal.