Menu Sluiten

Topkwaliteit

Onze grootste prioriteit is het leveren van professionele studiebegeleiding van topkwaliteit, in de exacte vakken. Daarom werken we met ervaren docenten die bekwaam en enthousiast zijn.

Daarnaast is het Leerstation een sociale onderneming: sociale impact maken vinden we belangrijker dan winst maken. We zijn graag transparant over zowel onze financiële situatie als over onze sociale missie.

Wil je ook een sociale onderneming bouwen? Zie hier hoe je ons kan kopiëren!

Sociale missie

Een steeds groter percentage leerlingen heeft behoefte aan ondersteuning bij het maken van hun huiswerk na school. De mediaan van de jaarlijkse kosten voor huiswerkbegeleiding zijn volgens het rapport Licht op schaduwonderwijs in 2017 €1000,-. Dat is een groot bedrag, en dat betekent dat leerlingen met ouders met meer financiële middelen op termijn meer kans hebben op een diploma dan andere leerlingen.

Ook de onderwijsinspectie signaleert dit probleem. Bovendien zien ze dat de segregatie sterk toeneemt: leerlingen met vergelijkbare sociaal-economische achtergrond clusteren samen op dezelfde scholen.

Het Leerstation doorbreekt beide trends:

  • We maken studiebegeleiding betaalbaar door inkomensafhankelijke tarieven en verminderen daarmee de kansenongelijkheid;
  • We geven studiebegeleiding aan al onze leerlingen samen, in één lokaal, en verbeteren daarmee de sociale cohesie.

Financieel onafhankelijk

Het Leerstation is financieel onafhankelijk: we ontvangen geen subsidies of donaties. Tegelijkertijd kunnen we de helft van onze leerlingen voor een laag tarief professionele studiebegeleiding bieden, omdat de sterkste (sch)ouders de zwaarste lasten dragen.

In de media

Kopieer ons!

 

 

 

 

 

We hopen dat we je inspireren om ook een sociale onderneming te bouwen! Hier geven we gratis al onze beste tips aan je weg, zodat niets je nog in de weg staat. Zet ‘m op!