Menu Sluiten

Einde van het schooljaar

Komende week zijn de allerlaatste lessen van dit schooljaar. Er wordt extra hard gezwoegd op de laatste loodjes in de zomerhitte. Bijna al onze leerlingen komen gelukkig volgend schooljaar weer terug; we zullen ze missen tijdens de zomer!

We kregen deze week een paar fijne reacties van ouders en leerlingen, waar we superblij van worden. Bijvoorbeeld deze, van een moeder die graag anoniem blijft:

Beste Margot,
Mijn zoon heeft heel veel aan jullie huiswerkbegeleiding gehad. Hij staat er nu goed voor. En het ziet er naar uit dat hij naar 2 HAVO gaat. Hij heeft het ontzettend naar zijn zin bij jullie. Wat betreft volgend jaar, wil ik alles door laten gaan. Ik wil je sowieso bedanken voor alle hulp en ondersteuning richting mijn zoon en de reminders richting mij. Hij kijkt ontzettend tegen jullie op en komt wekelijks met verhalen over hoe intelligent de docenten bij het leerstation wel niet zijn en hoe stoer hij dat wel niet vindt!!!! Dank voor de positieve invloed op mijn zoon. Het wordt ontzettend gewaardeerd.

Ik glunderde ervan toen ik het las! We gaan genieten van de allerlaatste week van dit allereerste Leerstation-schooljaar. Een fijne zomer en tot in september!

Helemaal vol!

Het is mega druk bij het Leerstation: alle plekjes in ons lokaal zijn tot aan de zomervakantie helemaal volgeboekt door onze hardwerkende leerlingen. Daarom hebben we besloten na de zomer uit te breiden en dus gaan we vanaf dan ook op dinsdag open. In een grotere zaal, zodat er meer dan genoeg plek is voor iedereen. Aanmelden voor na de zomer kan vanaf nu, en je hebt nog de luxe dat je kan kiezen welke middag je het beste uitkomt: maandag, dinsdag of woensdag.

Ondertussen blijven wij duimend wachten op de uitslag van alle toetsen en examens. Het ziet er rooskleurig uit voor onze leerlingen, maar het blijft een beetje spannend…. to be continued!

Landelijk nieuws

Vandaag staat het Leerstation voor het eerst in een landelijke krant! Sophie Zimmerman interviewde Margot voor de rubriek Hart voor de Zaak in de Financiële Telegraaf. En nu wachten op de concurrentie… Kom maar doorrr!

Lees het ook online: https://www.telegraaf.nl/financieel/3327276/studiebegeleiding-voor-iedereen?utm_source=google&utm_medium=organic

En ook een nieuwe wiskunde-topper!

Vandaag start officieel onze nieuwste aanwinst bij het Leerstation: Lars. Ik ben erg blij dat we het team zo snel al kunnen uitbreiden en versterken met zulke leuke, capabele, enthousiaste docenten! Meer informatie over Lars vindt u hier.

En het is maar goed ook dat we het team uitbreiden, want er staan weer een paar nieuwe leerlingen te popelen om te beginnen. We zijn al aan het nadenken over volgend schooljaar: meer middagen, meer zalen, nog meer docenten!

Onze nieuwe biologie-kanjer

Met trots presenteren we onze nieuwste aanwinst: Luis! Hij komt het Leerstation-team op de woensdagmiddagen versterken met zijn kennis van de biologie. Zijn sympathieke en rustige aard brengen ons energieke team perfect in balans.

U kunt vanaf nu voor biologie dus ook op woensdag uitstekend bij het Leerstation terecht. Hier vind je meer informatie over Luis. Loop gerust eens binnen op de woensdag om kennis te maken!

High Tea

De crowdfunding-supporters van het Leerstation werden dit weekend uitgebreid in de watten gelegd met een high tea. Dank voor jullie steun, toppers!!

Resultaten

Nu onze leerlingen samen met ons al een flink aantal extra uren in hun wiskunde, natuurkunde en scheikunde hebben gestoken, maken we de balans op: wat heeft het ze opgeleverd?

  • Onze nieuwe leerling in 5 havo heeft, naar eigen zeggen, voor het eerst van zijn leven een toetslokaal verlaten met een glimlach op zijn gezicht, en het gevoel dat hij het goed gedaan heeft;
  • Onze leerling in 1 gymnasium haalde met zijn 8,5 voor wiskunde het hoogste cijfer van de klas;
  • Onze leerling in 4 havo vindt het zo boeiend wat hij bij ons leert, en is zo blij dat hij het eindelijk goed begrijpt, dat hij de stof thuis aan zijn ouders uitlegt;
  • Onze leerling uit 3 vmbo-t haalde een 7,4 voor wiskunde;
  • Een ouder gaf ons het (dubieuze) compliment dat haar zoon altijd over alle docenten klaagt dat hij ze saai vindt, maar dat hij nog nooit had geklaagd over ons;
  • Onze leerling in 2 gymnasium haalde een 10 voor wiskunde!

We zijn megatrots op onze leerlingen, die keihard hebben gewerkt voor deze resultaten. Soms moeten er eerst nog wat achterstanden worden weggewerkt als leerlingen bij ons binnenkomen, maar we zien hun resultaten altijd langzaam maar zeker omhoog gaan. En we zijn trots op onszelf, dat het lukt om een fijne, rustige en leerzame omgeving voor ze te maken.

We hebben zin in het nieuwe jaar!

2018 was spectaculair!

Daar zitten ze: onze ploeterende kanjers! Er wordt mega hard gewerkt om vóór de kerst nog even wat mooie cijfers te scoren. Met taaitaai en chocoladepepernoten onder handbereik, natuurlijk. Onze stoelen raken steeds beter gevuld: vorige week zijn er weer twee nieuwe leerlingen gestart na een succesvolle proefles. 

2018 was een spectaculair jaar voor het Leerstation: van eerste idee in februari tot al acht leerlingen én een extra docent in december! Met als persoonlijke hoogtepunten:

Ik geniet intens van de hardwerkende leerlingen, van de support voor het Leerstation uit alle onverwachte hoeken, en van de spannende uitdaging om deze sociale onderneming op te starten. Soms verlies ik bijna de moed bij een tegenslag, maar telkens is er dan spontaan een steuntje in de rug. Van fantastische, behulpzame familieleden en vrienden, en zelfs van volslagen onbekenden. Dank jullie wel voor jullie overweldigende steun!

We hebben dit jaar leerlingen begeleid die vanuit heel Utrecht naar ons toe komen fietsen: omdat we goed zijn in de exacte vakken én betaalbaar zijn voor iedereen. Nu het concept staat, durven we langzaam te denken aan uitbreiding: meer docenten, meer middagen per week, en dus meer leerlingen!

Maar eerst even uitrusten, onze leerlingen hebben hun vakantie keihard verdiend. Hoewel, een aantal leerlingen ging gretig in op ons aanbod om al op 2 januari weer te starten met de begeleiding, want er staan altijd weer nieuwe toetsen voor de deur… Fijne feestdagen en op naar 2019!

Dikke voldoendes

Yes, het eerste grote succes is geboekt: het regende dikke voldoendes in de eerste toetsweek van onze leerlingen!

Daarnaast verwelkomen we deze week twee nieuwe leerlingen in ons lokaal, die het nieuwe jaar graag knallend in willen gaan met voldoendes voor wiskunde. Vóór de kerst nog even hard werken, zodat we in de kerstvakantie goed kunnen ontspannen en alle lesstof kunnen laten bezinken.

Zoekt u nog naar fijne, persoonlijke studiebegeleiding in de exacte vakken voor uw dochter of zoon? We hebben op de maandagmiddag nog enkele plaatsen vrij!

Het gaat als een trein

Dit ging sneller dan verwacht: we hebben nu zoveel leerlingen dat er een wachtlijst is voor leerlingen in het U-pas tarief! We zijn blij dat er zo’n grote vraag is naar de begeleiding die we bieden, maar natuurlijk spijt het ons tegelijkertijd dat we niet iedere leerling kunnen helpen.
We hebben nog wel enkele plaatsen beschikbaar tegen regulier tarief.

Ondertussen wordt er hard gebroed op een spectaculaire extra workshop voor onze leerlingen: iets met motortjes, treintjes, magneetjes, batterijtjes… wordt vervolgd!