Menu Sluiten

Leukste Onbekende Wereldverbeteraar

Yesss, wij zijn finalist voor de Leukste Onbekende Wereldverbeteraar!

Uit tientallen inzendingen heeft de School voor Wereldverbeteraars samen met oerrr-wereldverbeteraar Henry Mentink, klimaatambassadeur Margot Ribberink en Fien Snelting, de winnaar van vorig jaar, twaalf finalisten voor dit jaar geselecteerd. Wij zijn daarbij! Tot en met 24 september 21 uur kunt u hier online stemmen op de twaalf finalisten.

Op 26 september wordt de winnaar bekend gemaakt op het Grootste Kennisfestival van Noord Nederland. Onder de stemmers worden mooie prijzen verloot:

Dus: stemmen maar!

Geodriehoeken

Het vaakst kwijtgeraakte en tegelijkertijd meest noodzakelijke hulpmiddel bij het huiswerk maken: de geodriehoek. We hebben er net een enorme voorraad van besteld, als welkomstcadeautje voor onze leerlingen. We hebben er stickertjes met Leerstation-logo bij besteld, zodat we stiekem wat sluikreclame op de geodriehoek kunnen plakken. Zie, onze marketing-skills zijn zich aan het ontwikkelen!

Gelukkig is een geodriehoek het allermakkelijkste voorwerp om netjes recht uitgelijnd een sticker op te plakken 😅

Een meter lesboeken kado

Fons, een enorm sympathieke, leuke, fijne oud-collega van Margot, deed aan het Leerstation een gulle donatie: een hele meter lesboeken!

Nu kunnen we leerlingen zelfs helpen als ze hun boeken zijn vergeten! Bovendien is het heerlijk om alle lesstof zo bij de hand te hebben: het is een enorme bron van extra sommetjes, oefentoetsen en extra voorbeelden.

Dankjewel, Fons!

Wij zijn klaar voor het nieuwe schooljaar!

Vanaf 9 september 2019 zijn onze leerlingen weer van harte welkom in Buurthuis Sterrenzicht. Wij hebben genoten van heerlijk lange, zonnige, vrije dagen en zijn helemaal uitgerust; klaar om weer te beginnen. Hoewel we wat frisse tegenzin verwachten bij onze leerlingen, staan we te popelen om ze weer in ons klaslokaal te verwelkomen.

Ondertussen bleven we stiekem hard aan het Leerstation werken, om komend jaar nog meer leerlingen te kunnen begeleiden. We zochten de koelste hoekjes in de mooiste cafeetjes van Utrecht op om rustig na te denken over volgend schooljaar.

Zo deed het Leerstation deze zomer mee aan het Social Impact Lab 2019 van Price Waterhouse Coopers. We leerden daar bijvoorbeeld om vooruit te kijken naar de komende jaren en per kwartaal focuspunten te formuleren voor de groei van de onderneming. En hoe we onze impact kwantitatief kunnen meten, zodat we die impact daarna kunnen proberen te laten groeien. We zijn helaas net niet in de finale beland, omdat het PwC-team zag dat het Leerstation het zonder hun ondersteuning ook redt. En dat denken wij natuurlijk ook! Het was inspirerend om mee te doen en collega-sociaal-ondernemers te ontmoeten.

Daarnaast hebben we uitgebreid: vanaf nu kunnen leerlingen ook op dinsdagmiddag bij ons terecht! Dankzij deze uitbreiding hebben we weer wat vrije plaatsen beschikbaar voor nieuwe leerlingen, dus we horen het graag als u zich wilt aanmelden. We hebben dus ook plaats voor nieuwe docenten: de sollicitatieprocedure is in volle gang. Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om ons van onze sokken te blazen met een overtuigende sollicitatiebrief naar margot@hetleerstation.nl.

We leggen nog even de laatste hand aan de voorbereidingen voor het aanstaand schooljaar en staan te popelen om weer te beginnen. Tot snel in het buurthuis!

Einde van het schooljaar

Komende week zijn de allerlaatste lessen van dit schooljaar. Er wordt extra hard gezwoegd op de laatste loodjes in de zomerhitte. Bijna al onze leerlingen komen gelukkig volgend schooljaar weer terug; we zullen ze missen tijdens de zomer!

We kregen deze week een paar fijne reacties van ouders en leerlingen, waar we superblij van worden. Bijvoorbeeld deze, van een moeder die graag anoniem blijft:

Beste Margot,
Mijn zoon heeft heel veel aan jullie huiswerkbegeleiding gehad. Hij staat er nu goed voor. En het ziet er naar uit dat hij naar 2 HAVO gaat. Hij heeft het ontzettend naar zijn zin bij jullie. Wat betreft volgend jaar, wil ik alles door laten gaan. Ik wil je sowieso bedanken voor alle hulp en ondersteuning richting mijn zoon en de reminders richting mij. Hij kijkt ontzettend tegen jullie op en komt wekelijks met verhalen over hoe intelligent de docenten bij het leerstation wel niet zijn en hoe stoer hij dat wel niet vindt!!!! Dank voor de positieve invloed op mijn zoon. Het wordt ontzettend gewaardeerd.

Ik glunderde ervan toen ik het las! We gaan genieten van de allerlaatste week van dit allereerste Leerstation-schooljaar. Een fijne zomer en tot in september!

Helemaal vol!

Het is mega druk bij het Leerstation: alle plekjes in ons lokaal zijn tot aan de zomervakantie helemaal volgeboekt door onze hardwerkende leerlingen. Daarom hebben we besloten na de zomer uit te breiden en dus gaan we vanaf dan ook op dinsdag open. In een grotere zaal, zodat er meer dan genoeg plek is voor iedereen. Aanmelden voor na de zomer kan vanaf nu, en je hebt nog de luxe dat je kan kiezen welke middag je het beste uitkomt: maandag, dinsdag of woensdag.

Ondertussen blijven wij duimend wachten op de uitslag van alle toetsen en examens. Het ziet er rooskleurig uit voor onze leerlingen, maar het blijft een beetje spannend…. to be continued!

Landelijk nieuws

Vandaag staat het Leerstation voor het eerst in een landelijke krant! Sophie Zimmerman interviewde Margot voor de rubriek Hart voor de Zaak in de Financiële Telegraaf. En nu wachten op de concurrentie… Kom maar doorrr!

Lees het ook online: https://www.telegraaf.nl/financieel/3327276/studiebegeleiding-voor-iedereen?utm_source=google&utm_medium=organic

En ook een nieuwe wiskunde-topper!

Vandaag start officieel onze nieuwste aanwinst bij het Leerstation: Lars. Ik ben erg blij dat we het team zo snel al kunnen uitbreiden en versterken met zulke leuke, capabele, enthousiaste docenten! Meer informatie over Lars vindt u hier.

En het is maar goed ook dat we het team uitbreiden, want er staan weer een paar nieuwe leerlingen te popelen om te beginnen. We zijn al aan het nadenken over volgend schooljaar: meer middagen, meer zalen, nog meer docenten!

Onze nieuwe biologie-kanjer

Met trots presenteren we onze nieuwste aanwinst: Luis! Hij komt het Leerstation-team op de woensdagmiddagen versterken met zijn kennis van de biologie. Zijn sympathieke en rustige aard brengen ons energieke team perfect in balans.

U kunt vanaf nu voor biologie dus ook op woensdag uitstekend bij het Leerstation terecht. Hier vind je meer informatie over Luis. Loop gerust eens binnen op de woensdag om kennis te maken!

High Tea

De crowdfunding-supporters van het Leerstation werden dit weekend uitgebreid in de watten gelegd met een high tea. Dank voor jullie steun, toppers!!