Menu Sluiten

Landelijk nieuws

Vandaag staat het Leerstation voor het eerst in een landelijke krant! Sophie Zimmerman interviewde Margot voor de rubriek Hart voor de Zaak in de Financiële Telegraaf. En nu wachten op de concurrentie… Kom maar doorrr!

En ook een nieuwe wiskunde-topper!

Vandaag start officieel onze nieuwste aanwinst bij het Leerstation: Lars. Ik ben erg blij dat we het team zo snel al kunnen uitbreiden en versterken met zulke leuke, capabele, enthousiaste docenten! Meer informatie over Lars vindt u hier.

En het is maar goed ook dat we het team uitbreiden, want er staan weer een paar nieuwe leerlingen te popelen om te beginnen. We zijn al aan het nadenken over volgend schooljaar: meer middagen, meer zalen, nog meer docenten!

Onze nieuwe biologie-kanjer

Met trots presenteren we onze nieuwste aanwinst: Luis! Hij komt het Leerstation-team op de woensdagmiddagen versterken met zijn kennis van de biologie. Zijn sympathieke en rustige aard brengen ons energieke team perfect in balans.

U kunt vanaf nu voor biologie dus ook op woensdag uitstekend bij het Leerstation terecht. Hier vind je meer informatie over Luis. Loop gerust eens binnen op de woensdag om kennis te maken!

High Tea

De crowdfunding-supporters van het Leerstation werden dit weekend uitgebreid in de watten gelegd met een high tea. Dank voor jullie steun, toppers!!

Resultaten

Nu onze leerlingen samen met ons al een flink aantal extra uren in hun wiskunde, natuurkunde en scheikunde hebben gestoken, maken we de balans op: wat heeft het ze opgeleverd?

  • Onze nieuwe leerling in 5 havo heeft, naar eigen zeggen, voor het eerst van zijn leven een toetslokaal verlaten met een glimlach op zijn gezicht, en het gevoel dat hij het goed gedaan heeft;
  • Onze leerling in 1 gymnasium haalde met zijn 8,5 voor wiskunde het hoogste cijfer van de klas;
  • Onze leerling in 4 havo vindt het zo boeiend wat hij bij ons leert, en is zo blij dat hij het eindelijk goed begrijpt, dat hij de stof thuis aan zijn ouders uitlegt;
  • Onze leerling uit 3 vmbo-t haalde een 7,4 voor wiskunde;
  • Een ouder gaf ons het (dubieuze) compliment dat haar zoon altijd over alle docenten klaagt dat hij ze saai vindt, maar dat hij nog nooit had geklaagd over ons;
  • Onze leerling in 2 gymnasium haalde een 10 voor wiskunde!

We zijn megatrots op onze leerlingen, die keihard hebben gewerkt voor deze resultaten. Soms moeten er eerst nog wat achterstanden worden weggewerkt als leerlingen bij ons binnenkomen, maar we zien hun resultaten altijd langzaam maar zeker omhoog gaan. En we zijn trots op onszelf, dat het lukt om een fijne, rustige en leerzame omgeving voor ze te maken.

We hebben zin in het nieuwe jaar!

2018 was spectaculair!

Daar zitten ze: onze ploeterende kanjers! Er wordt mega hard gewerkt om vóór de kerst nog even wat mooie cijfers te scoren. Met taaitaai en chocoladepepernoten onder handbereik, natuurlijk. Onze stoelen raken steeds beter gevuld: vorige week zijn er weer twee nieuwe leerlingen gestart na een succesvolle proefles. 

2018 was een spectaculair jaar voor het Leerstation: van eerste idee in februari tot al acht leerlingen én een extra docent in december! Met als persoonlijke hoogtepunten:

Ik geniet intens van de hardwerkende leerlingen, van de support voor het Leerstation uit alle onverwachte hoeken, en van de spannende uitdaging om deze sociale onderneming op te starten. Soms verlies ik bijna de moed bij een tegenslag, maar telkens is er dan spontaan een steuntje in de rug. Van fantastische, behulpzame familieleden en vrienden, en zelfs van volslagen onbekenden. Dank jullie wel voor jullie overweldigende steun!

We hebben dit jaar leerlingen begeleid die vanuit heel Utrecht naar ons toe komen fietsen: omdat we goed zijn in de exacte vakken én betaalbaar zijn voor iedereen. Nu het concept staat, durven we langzaam te denken aan uitbreiding: meer docenten, meer middagen per week, en dus meer leerlingen!

Maar eerst even uitrusten, onze leerlingen hebben hun vakantie keihard verdiend. Hoewel, een aantal leerlingen ging gretig in op ons aanbod om al op 2 januari weer te starten met de begeleiding, want er staan altijd weer nieuwe toetsen voor de deur… Fijne feestdagen en op naar 2019!

Dikke voldoendes

Yes, het eerste grote succes is geboekt: het regende dikke voldoendes in de eerste toetsweek van onze leerlingen!

Daarnaast verwelkomen we deze week twee nieuwe leerlingen in ons lokaal, die het nieuwe jaar graag knallend in willen gaan met voldoendes voor wiskunde. Vóór de kerst nog even hard werken, zodat we in de kerstvakantie goed kunnen ontspannen en alle lesstof kunnen laten bezinken.

Zoekt u nog naar fijne, persoonlijke studiebegeleiding in de exacte vakken voor uw dochter of zoon? We hebben op de maandagmiddag nog enkele plaatsen vrij!

Het gaat als een trein

Dit ging sneller dan verwacht: we hebben nu zoveel leerlingen dat er een wachtlijst is voor leerlingen in het U-pas tarief! We zijn blij dat er zo’n grote vraag is naar de begeleiding die we bieden, maar natuurlijk spijt het ons tegelijkertijd dat we niet iedere leerling kunnen helpen.
We hebben nog wel enkele plaatsen beschikbaar tegen regulier tarief.

Ondertussen wordt er hard gebroed op een spectaculaire extra workshop voor onze leerlingen: iets met motortjes, treintjes, magneetjes, batterijtjes… wordt vervolgd!

Toetsweek

Er wordt enorm geploeterd bij het Leerstation: toetsweek! Samen delen we de stof op in hapklare blokjes en maken we een planning voor het leren. Dan gaan we aan de slag en aan het eind van de middag komt het spannendste moment: is het al goed genoeg? En hoe kan je eigenlijk zelf testen of je je wiskunde of natuurkunde toets al goed genoeg geleerd hebt voor een dikke voldoende?

Onze leerlingen denken er natuurlijk anders over, maar ik vind het heerlijk. Er wordt lekker hard gewerkt, het aantal gevallen kwartjes per minuut is hoger dan ooit, en we bereiden ons dan eindelijk voor op het moment van de waarheid. Spannend!

Nagloeien

Het hele weekend liep ik na te gloeien met een grote glimlach op mijn gezicht: het benefietconcert in Sterrenzicht was een groot succes! Fantastische, muzikale, swingende acts, een enorm enthousiast en betrokken publiek en wat een positieve gezellige sfeer! Zo’n 60 mensen waren geroerd door de romantische melodieën van Anthony en Dirk, hebben genoten van de virtuoze kunsten van het Long Strings Duo en mee gelachen met de briljante zangers van koor Leeuwenhart.
 

 

 

 
Ik heb intens genoten van de muziek, van het betrokken gezelschap en van de kans om de supporters van het Leerstation eens goed in de watten te leggen. Dank jullie wel!