Menu Sluiten

Over Lars van den Berg

Op de maandagmiddag worden onze leerlingen vakkundig begeleid door onze wiskunde-topper Lars.

Lars doet een master Wiskunde, na een bachelor in dat vak. Behalve voor wiskunde heeft hij een fascinatie voor andere bètavakken, en hij haalt er veel plezier uit om te zien hoe anderen daarmee bezig zijn en er vooruitgang in boeken, en om te merken dat zijn begeleiding aan die vooruitgang, plezier en zelfvertrouwen bijdragen. Hij heeft daarom veel aan studiebegeleiding gedaan: bijles gegeven aan studenten en scholieren (wiskunde, natuurkunde, scheikunde), werkcolleges van de Wiskunde-bachelor begeleiden, examentraining gegeven.

Toen hij hoorde over het Leerstation, werd hij meteen enthousiast over het initiatief en over de mogelijkheid daar zijn kennis en enthousiasme in te zetten om leerlingen te helpen het beste uit zichzelf te halen.

Over Luis Hallström

Op de woensdagmiddag kunnen onze leerlingen terecht bij onze biologie-kanjer Luis, die zich hieronder even voorstelt:

“Ik ben Luis Nils Hallström. Onder andere van Zweedse komaf, zoals je waarschijnlijk al had gegokt aan de hand van mijn naam. Ik ben 26 jaar en ben op dit moment bezig met een wetenschappelijke educatieve master, maar biologie is mijn voornaamste gebied van expertise. Al vanaf jonge leeftijd ben ik gebiologeerd geweest door bos en hoe dit (eco)systeem zichzelf in stand houdt.

Als anderen mij zouden beschrijven denk ik dat ze de woorden: rustig, beheerst en intelligent zouden gebruiken. Mijn doel binnen het onderwijs is om leerlingen een gezonde levensstijl te leren kennen én aanhouden. Daarnaast lijkt het me mooi als ze net zo gefascineerd raken door natuur als ik!”

Over Frank Fluit

We zijn erg blij dat Frank zo nu en dan bijspringt als één van de andere docenten er niet kan zijn. Hij stelt zich ook even voor:

“Ik ben Frank Fluit, een derdejaars student Global Sustainability Science die in Utrecht woont en studeert. Op de middelbare school vond ik aardrijkskunde en natuurkunde altijd heel leuk en ben altijd gefascineerd geweest door het weer en klimaatsysteem. En tijdens de studie ben ik ook meer geïnteresseerd geraakt in de wiskunde.

Ik heb al vaker bijles gegeven in de exacte vakken, en mijn hobby’s zijn hardlopen en klimmen. Ik ben nu ook een minor natuurkunde aan het afronden waardoor ik geïnspireerd ben geraakt om een master te gaan volgen in dit vakgebied.”

Over Margot Peters

Al vele leerlingen hebben plezier gehad van Margots aanstekelijke enthousiasme en haar positieve houding. Ze heeft tijdens en na het behalen van haar master en 1e graads lesbevoegdheid in de natuurkunde op verschillende middelbare scholen en examencursussen gewerkt als docent. Ze paste haar kennis over natuurkunde toe tijdens de jaren dat ze bij NS in de techniek werkte. Meer info over Margots achtergrond vindt u hier.

De afgelopen vier jaar werkte ze daarnaast als vrijwilliger bij Huiswerkhulp van Stichting Taal doet Meer. Daar leerde ze niet alleen hoe leuk en uitdagend het is om leerlingen persoonlijk te kunnen begeleiden en ze te zien groeien, maar vooral hoe groot de vraag is naar betaalbare professionele studiebegeleiding. Daarom richtte ze in 2018 het Leerstation op, met een heldere sociale missie. Vol passie laat ze het Leerstation groeien tot een succesvolle sociale onderneming.

Ze voelt zich voor de klas als een vis in het water en gaat graag de uitdaging aan om leerlingen te interesseren voor de magische wetten van de natuurkunde. Ze stimuleert haar leerlingen om nieuwsgierig en kritisch naar de wereld te kijken en om zelfstandig te leren nadenken.

Over Buurthuis Sterrenzicht

Heleen van der Linden, Sociaal beheerder in Buurthuis Sterrenzicht: “Het leerstation is een prachtig initiatief dat onze Sociaal Makel organisatie van harte steunt. Ieder kind verdient het om een gelijke kans te krijgen om zijnZaal Saturnus in Buurthuis Sterrenzicht - Het Leerstation of haar studie met hulp en begeleiding van beroepskrachten op een juiste manier te volgen of af te kunnen ronden.”

Robin Izelaar, Sociaal makelaar in Buurthuis Sterrenzicht: “Het Leerstation is een supermooi initiatief dat betaalbare professionele onderwijsondersteuning voor ieder kind mogelijk wil maken. Het is meer dan huiswerk maken. Ze bieden kinderen een lerende omgeving.”

Hier vindt u meer informatie over Buurthuis Sterrenzicht.