Menu Sluiten

Over Mara Arts

Op woensdagmiddag worden onze leerlingen hartelijk en zorgvuldig geholpen door Mara. Haar afgeronde Master in Aardwetenschappen én jaren ervaring in bijles en studiebegeleiding hebben haar een enorme berg kennis en skills opgeleverd, die ze enthousiast met onze leerlingen deelt. Ze stelt zichzelf voor:

“Ik ben Mara Arts. Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier aardwetenschappen gestudeerd en wil hier de komende jaren mee door gaan in de vorm van een PhD. Aardwetenschappen is een mooie studie omdat je met behulp van alle exacte vakken een ontzettend interessant onderwerp kunt bestuderen: de planeet waarop wij leven! Zelf heb ik met name gefocust op de vaste aarde en hoe aardachtige planeten zich ontwikkelen gedurende miljarden jaren. Om dit goed te kunnen begrijpen is een hoop natuur- en wiskunde nodig, dit zullen dus ook de voornaamste vakken zijn waar ik me op zal richten bij het Leerstation.

Ik heb zelf ontzettend veel plezier in het leren en begrijpen van nieuwe stukjes informatie die de wereld waarin wij leven beschrijven. Ik hoop dit enthousiasme voor de natuurwetenschappen te kunnen overbrengen op de leerlingen van het leerstation!”

Over Frank Fluit

Onze docent Frank is geïnteresseerd in veel verschillende bèta-onderwerpen. Gecombineerd met zijn bijleservaring, bezit hij alle eigenschappen om van grote waarde te zijn voor het Leerstation. Zijn vriendelijke en bedachtzame karakter maken hem een geduldige en fijne docent voor onze leerlingen. Hij werkt op de maandagen bij het Leerstation. Hij stelt zichzelf even voor:

“Ik ben Frank Fluit, een derdejaars student Global Sustainability Science die in Utrecht woont en studeert. Op de middelbare school vond ik aardrijkskunde en natuurkunde altijd heel leuk en ben altijd gefascineerd geweest door het weer en klimaatsysteem. En tijdens de studie ben ik ook meer geïnteresseerd geraakt in de wiskunde.

Ik heb al vaker bijles gegeven in de exacte vakken, en mijn hobby’s zijn hardlopen en klimmen. Ik ben nu ook een minor natuurkunde aan het afronden waardoor ik geïnspireerd ben geraakt om een master te gaan volgen in dit vakgebied.”

Over Marie Velada Dugois

Nu nog als invalkracht, maar binnenkort als vaste docent: onze scheikundekoningin Marie! Vrolijk en rustig coacht ze onze leerlingen door de zuurste zuren en de langste koolstofketens. Ze introduceert zichzelf:

“Ik ben Marie Velada Dugois, momenteel tweedejaars scheikunde student in Utrecht. Op de middelbare school bleef ik voor scheikunde in de zesjes cultuur, en toch ben ik het gaan studeren en gaat het best wel goed! Scheikunde is een heel interessant vak wat moeilijk is om goed te geven. Het is ook moeilijk om het vak echt goed te waarderen tot je goed leert waarom sommige reacties wel werken en sommige niet.

Ook voor scheikunde zijn de vakken wiskunde en natuurkunde erg belangrijk, dus ik zal bij het Leerstation voor alle drie de vakken goed kunnen helpen. Mijn hart zal natuurlijk naar scheikunde gericht blijven.”

Over Margot Peters

Margot Peters Leerstation

Al vele leerlingen hebben plezier gehad van Margots aanstekelijke enthousiasme en haar positieve houding. Ze heeft tijdens en na het behalen van haar master en 1e graads lesbevoegdheid in de natuurkunde op verschillende middelbare scholen en examencursussen gewerkt als docent. Ze paste haar kennis over natuurkunde toe tijdens de jaren dat ze bij NS in de techniek werkte. Meer info over Margots achtergrond vindt u hier.

De afgelopen vier jaar werkte ze daarnaast als vrijwilliger bij Huiswerkhulp van Stichting Taal doet Meer. Daar leerde ze niet alleen hoe leuk en uitdagend het is om leerlingen persoonlijk te kunnen begeleiden en ze te zien groeien, maar vooral hoe groot de vraag is naar betaalbare professionele studiebegeleiding. Daarom richtte ze in 2018 het Leerstation op, met een heldere sociale missie. Vol passie laat ze het Leerstation groeien tot een succesvolle sociale onderneming.

Ze voelt zich voor de klas als een vis in het water en gaat graag de uitdaging aan om leerlingen te interesseren voor de magische wetten van de natuurkunde. Ze stimuleert haar leerlingen om nieuwsgierig en kritisch naar de wereld te kijken en om zelfstandig te leren nadenken.

Over Buurthuis Sterrenzicht

Zaal Saturnus in Buurthuis Sterrenzicht - Het LeerstationHeleen van der Linden, Sociaal beheerder in Buurthuis Sterrenzicht: “Het Leerstation is een prachtig initiatief dat onze Sociaal Makel organisatie van harte steunt. Ieder kind verdient het om een gelijke kans te krijgen om zijn of haar studie met hulp en begeleiding van beroepskrachten op een juiste manier te volgen of af te kunnen ronden.”

Robin Izelaar, Sociaal makelaar in Buurthuis Sterrenzicht: “Het Leerstation is een supermooi initiatief dat betaalbare professionele onderwijsondersteuning voor ieder kind mogelijk wil maken. Het is meer dan huiswerk maken. Ze bieden kinderen een lerende omgeving.”

Hier vindt u meer informatie over Buurthuis Sterrenzicht.