Menu Sluiten

Over Johanna Lems

Op dinsdag- en soms woensdagmiddag worden onze leerlingen vriendelijk en enthousiast begeleid door Johanna. Haar bijna afgeronde bachelor Aardwetenschappen heeft haar brede kennis van alle bètavakken opgeleverd, en dat komt bij ons perfect van pas. Ze stelt zich voor:

“Ik ben Johanna, ik studeer nu al een paar jaar in Utrecht en ik heb een enorme passie voor zowel mijn vakgebied als voor leren. En vanaf dit jaar neem ik deze passie mee naar het Leerstation om hier hopelijk de leerlingen mee te kunnen inspireren het meeste uit zichzelf te halen.

Ik kom uit een gezin vol met leraren en zelf heb ik jaren bijles gegeven en colleges begeleid. Ik ben zelf erg dyslectisch en ik weet hoe goed een steuntje in de rug af en toe kan helpen. Ik wil de leerlingen mee geven dat je met hard werk, en de juiste begeleiding alles kan bereiken.”

Over Frank Fluit

Onze docent Frank is geïnteresseerd in veel verschillende bèta-onderwerpen. Gecombineerd met zijn bijleservaring, bezit hij alle eigenschappen om van grote waarde te zijn voor het Leerstation. Zijn vriendelijke en bedachtzame karakter maken hem een geduldige en fijne docent voor onze leerlingen. Hij werkt op de maandagen bij het Leerstation. Hij stelt zichzelf even voor:

“Ik ben Frank Fluit, een derdejaars student Global Sustainability Science die in Utrecht woont en studeert. Op de middelbare school vond ik aardrijkskunde en natuurkunde altijd heel leuk en ben altijd gefascineerd geweest door het weer en klimaatsysteem. En tijdens de studie ben ik ook meer geïnteresseerd geraakt in de wiskunde.

Ik heb al vaker bijles gegeven in de exacte vakken, en mijn hobby’s zijn hardlopen en klimmen. Ik ben nu ook een minor natuurkunde aan het afronden waardoor ik geïnspireerd ben geraakt om een master te gaan volgen in dit vakgebied.”

Over Marie Velada Dugois

Nu nog als invalkracht, maar binnenkort als vaste docent: onze scheikundekoningin Marie! Vrolijk en rustig coacht ze onze leerlingen door de zuurste zuren en de langste koolstofketens. Ze introduceert zichzelf:

“Ik ben Marie Velada Dugois, momenteel tweedejaars scheikunde student in Utrecht. Op de middelbare school bleef ik voor scheikunde in de zesjes cultuur, en toch ben ik het gaan studeren en gaat het best wel goed! Scheikunde is een heel interessant vak wat moeilijk is om goed te geven. Het is ook moeilijk om het vak echt goed te waarderen tot je goed leert waarom sommige reacties wel werken en sommige niet.

Ook voor scheikunde zijn de vakken wiskunde en natuurkunde erg belangrijk, dus ik zal bij het Leerstation voor alle drie de vakken goed kunnen helpen. Mijn hart zal natuurlijk naar scheikunde gericht blijven.”

Over Cas Renette

Afwisselend met Johanna begeleidt Cas onze leerlingen ook op de dinsdagen en woensdagen. Hij is studiegenoot van Johanna en dus ook student Aardwetenschappen en in alle bètavakken thuis. Jaren ervaring in studiebegeleiding hebben hem een enorme berg skills opgeleverd, die hij enthousiast met onze leerlingen deelt. Hij stelt zichzelf voor:

“Ik ben Cas Renette. Ik heb net mijn bachelor Aardwetenschappen afgerond en heb dat met veel plezier gestudeerd hier in Utrecht en in het hoge Noorden, op Spitsbergen. Om te berekenen, verklaren en voorspellen hoe de ondergrond, rivieren, gletsjers en oceanen veranderen, zijn de exacte vakken onmisbaar!

Bijles geven doe ik al jaren en ik kan vooral goed helpen met wiskunde en natuurkunde. Bij het Leerstation hangt een relaxte sfeer waar toch erg veel geleerd wordt. Dat maakt het een fijne plek voor leerlingen en docenten.”

Over Margot Peters

Al vele leerlingen hebben plezier gehad van Margots aanstekelijke enthousiasme en haar positieve houding. Ze heeft tijdens en na het behalen van haar master en 1e graads lesbevoegdheid in de natuurkunde op verschillende middelbare scholen en examencursussen gewerkt als docent. Ze paste haar kennis over natuurkunde toe tijdens de jaren dat ze bij NS in de techniek werkte. Meer info over Margots achtergrond vindt u hier.

De afgelopen vier jaar werkte ze daarnaast als vrijwilliger bij Huiswerkhulp van Stichting Taal doet Meer. Daar leerde ze niet alleen hoe leuk en uitdagend het is om leerlingen persoonlijk te kunnen begeleiden en ze te zien groeien, maar vooral hoe groot de vraag is naar betaalbare professionele studiebegeleiding. Daarom richtte ze in 2018 het Leerstation op, met een heldere sociale missie. Vol passie laat ze het Leerstation groeien tot een succesvolle sociale onderneming.

Ze voelt zich voor de klas als een vis in het water en gaat graag de uitdaging aan om leerlingen te interesseren voor de magische wetten van de natuurkunde. Ze stimuleert haar leerlingen om nieuwsgierig en kritisch naar de wereld te kijken en om zelfstandig te leren nadenken.

Over Buurthuis Sterrenzicht

Heleen van der Linden, Sociaal beheerder in Buurthuis Sterrenzicht: “Het Leerstation is een prachtig initiatief dat onze Sociaal Makel organisatie van harte steunt. Ieder kind verdient het om een gelijke kans te krijgen om zijn of haar studie met hulp en begeleiding van beroepskrachten op een juiste manier te volgen of af te kunnen ronden.”

Zaal in Buurthuis Sterrenzicht voor Het Leerstation, vakinhoudelijke studiebegeleiding voor iedereen in Utrecht

Robin Izelaar, Sociaal makelaar in Buurthuis Sterrenzicht: “Het Leerstation is een supermooi initiatief dat betaalbare professionele onderwijsondersteuning voor ieder kind mogelijk wil maken. Het is meer dan huiswerk maken. Ze bieden kinderen een lerende omgeving.”

Hier vindt u meer informatie over Buurthuis Sterrenzicht.