Menu Sluiten

Over Johanna Lems

Johanna’s bijna afgeronde bachelor Aardwetenschappen heeft haar brede kennis van alle bètavakken opgeleverd, en dat komt bij ons perfect van pas.

“Ik kom uit een gezin vol met leraren en zelf heb ik jaren bijles gegeven en colleges begeleid. Ik ben zelf erg dyslectisch en ik weet hoe goed een steuntje in de rug af en toe kan helpen. Ik wil de leerlingen mee geven dat je met hard werk en de juiste begeleiding alles kan bereiken.”

Over Lynn Vogel

En hier is Lynn! Deze geduldige, slimme aardwetenschapper is een grote aanwinst voor het Leerstation.

“Ik kom uit een echte bèta familie dus het enthousiasme voor de bèta vakken is bij mij met de paplepel ingegoten. Ook heb ik het privilege gehad van een super enthousiaste wiskunde docent die mij liet zien dat er ook ruimte is voor creativiteit binnen de wiskunde. Voor het bakken van taarten bijvoorbeeld. Ik hoop dat ik met mijn enthousiasme en kennis van de exacte vakken de leerlingen van het leerstation niet alleen voldoende kan begeleiden maar ook kan laten zien hoe leuk deze vakken zijn!”

Over Frank Fluit

Onze docent Frank is als student Global Sustainability Science geïnteresseerd in veel verschillende bèta-onderwerpen. Zijn vriendelijke en bedachtzame karakter maken hem een geduldige en fijne docent voor onze leerlingen.

“Ik heb al vaker bijles gegeven in de exacte vakken, en mijn hobby’s zijn hardlopen en klimmen. Ik ben nu ook een minor natuurkunde aan het afronden waardoor ik geïnspireerd ben geraakt om een master te gaan volgen in dit vakgebied.”

Over Marie Velada Dugois

Vrolijk en rustig coacht onze scheikundekoningin Marie onze leerlingen door de zuurste zuren en de langste koolstofketens. “Op de middelbare school bleef ik voor scheikunde in de zesjes cultuur, en toch ben ik het gaan studeren en gaat het best wel goed! Scheikunde is een heel interessant vak, dat moeilijk is om goed te geven. Het is ook moeilijk om het vak echt goed te waarderen tot je goed leert waarom sommige reacties wel werken en sommige niet.”

Over Margot Peters

Al vele leerlingen hebben plezier gehad van Margots aanstekelijke enthousiasme en haar optimistische houding. Ze heeft tijdens en na het behalen van haar master natuurkunde (cum laude) en 1e graads lesbevoegdheid op verschillende middelbare scholen en examencursussen gewerkt als docent. Meer info over Margots achtergrond vindt u hier.

Ze werkte jaren als vrijwilliger bij Huiswerkhulp van Stichting Taal doet Meer. Daar zag ze hoe groot de vraag is naar betaalbare professionele studiebegeleiding. Daarom richtte ze in 2018 het Leerstation op, met een heldere sociale missie. Vol passie laat ze het Leerstation groeien tot een succesvolle sociale onderneming. Ook zoiets bouwen? Check www.kopieerhetleerstation.nl!

Ze voelt zich voor de klas als een vis in het water en gaat graag de uitdaging aan om leerlingen te interesseren voor de magische wetten van de natuurkunde. Ze stimuleert haar leerlingen om nieuwsgierig en kritisch naar de wereld te kijken en om zelfstandig te leren nadenken.

In de media

Over Buurthuis Sterrenzicht

Heleen van der Linden, Sociaal beheerder in Buurthuis Sterrenzicht: “Het Leerstation is een prachtig initiatief dat onze Sociaal Makel organisatie van harte steunt. Ieder kind verdient het om een gelijke kans te krijgen om zijn of haar studie met hulp en begeleiding van beroepskrachten op een juiste manier te volgen of af te kunnen ronden.”

Zaal in Buurthuis Sterrenzicht voor Het Leerstation, vakinhoudelijke studiebegeleiding voor iedereen in Utrecht

Robin Izelaar, Sociaal makelaar in Buurthuis Sterrenzicht: “Het Leerstation is een supermooi initiatief dat betaalbare professionele onderwijsondersteuning voor ieder kind mogelijk wil maken. Het is meer dan huiswerk maken. Ze bieden kinderen een lerende omgeving.”

Hier vindt u meer informatie over Buurthuis Sterrenzicht.