Menu Sluiten

Studiebegeleiding

We zijn experts in de exacte vakken: natuurkunde, wiskunde, scheikunde en biologie. Alle schooljaren en niveaus van de middelbare school, inclusief examenleerlingen, kunnen bij ons terecht en zitten door elkaar heen in hetzelfde lokaal. Voor natuur-, wiskunde en biologie kunnen we zowel de onderbouw- als de bovenbouwleerlingen begeleiden; voor scheikunde voorlopig alleen nog de onderbouw.

We geven extra uitleg waar nodig, helpen als een leerling vastloopt en checken of de leerling de stof voldoende beheerst. We leren onze leerlingen hoe ze zich goed kunnen voorbereiden op de toetsen en examens in de exacte vakken. We zijn per middag drie uur lang geopend en onze leerlingen zijn de volle drie uur welkom als daar behoefte aan is.

We begeleiden maximaal 4 leerlingen per docent, dus onze leerlingen gaan na onze hulp steeds even zelf aan het werk. Zo bevorderen we de zelfstandigheid van onze leerlingen, terwijl we ze tegelijkertijd individueel en vakinhoudelijk maatwerk bieden.

Elke leerling mag een middag gratis meedoen om de sfeer te proeven. Die middag houden we een persoonlijk kennismakingsgesprek met uw kind en met u. Meer details over inschrijving en betaling vindt u in onze algemene voorwaarden.

Individuele bijles

Soms is het nodig om even wat intensiever samen met een docent aan een vak te werken. Daarom bieden we individuele bijles op afspraak aan, alleen voor leerlingen die bij ons ook al studiebegeleiding volgen. Dat doen we bijvoorbeeld als leerlingen bij ons starten met een achterstand, zodat we deze achterstand sneller weg kunnen werken. Of vlak voor een moeilijke toets die veel extra aandacht nodig heeft.

Een individuele bijles van één van onze docenten kost €25,- per uur. De locatie en tijd van de bijles wordt in overleg met de betreffende docent afgestemd. De bijlessen worden naderhand verrekend op uw maandelijkse factuur.

Onze studiebegeleiding is voor de meeste leerlingen intensief genoeg om hun schoolresultaten flink te verbeteren. We geven daarom alleen losse bijlessen wanneer dat nodig is, en niet structureel.

Tarieven studiebegeleiding

Het Leerstation is een sociale onderneming op basis van solidariteit: iedere leerling die tegen regulier tarief begeleiding volgt, creëert direct een plaats voor een leerling met een U-pas. Zo maken we samen studiebegeleiding toegankelijk voor iedere leerling die dat nodig heeft. De sterkste (sch)ouders dragen bij ons de zwaarste lasten.

 • Regulier tarief:
  • 1 keer per week: €130 per maand
  • 2 keer per week: €250 per maand
 • U-pas tarief:
  • 1 keer per week: €43 per maand
  • 2 keer per week: €83 per maand

U betaalt bij ons per maand vooraf en u kunt per maand opzeggen. U kunt kiezen of uw kind één of twee keer per week begeleiding volgt, en die keuze kunt u maandelijks aanpassen. Iedere leerling met een U-pas valt automatisch in het U-pas tarief.

Openingstijden

Het Leerstation is open op
maandag      15:00u-18:00u
dinsdag        15:00u-18:00u
woensdag     15:00u-18:00u

Het Leerstation is in principe altijd open, ook in de meeste vakanties. We zijn alleen gesloten op de volgende dagen:

 • Kerst
 • Oudjaarsdag en nieuwjaarsdag
 • Tweede Paasdag en tweede Pinksterdag
 • Zomervakantie

Locatie

Het Leerstation in buurthuis Sterrenzicht op een kaart van UtrechtHet Leerstation is gevestigd in Sterrenzicht: Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht. Klik op de kaart voor een routebeschrijving.

Natuurlijk zijn leerlingen van alle scholen welkom bij Het Leerstation. De leerlingen van onderstaande scholen hebben de mazzel dat we dicht bij ze in de buurt zitten:

 • 2 minuten fietsen vanaf het Utrechts Stedelijk Gymnasium;
 • 2 minuten fietsen vanaf het St. Bonifatiuscollege.