Menu Sluiten

Les op afstand

De scholen zijn sinds maandag 16 maart dicht. We willen voorkomen dat leerlingen ver achter gaan lopen met hun huiswerk, en daarom blijft het Leerstation lesgeven! We geven even veel en even goede begeleiding als normaal, maar wel op een andere manier. We gaan onze leerlingen op afstand begeleiden, vanuit huis.

Leerlingen kunnen op dezelfde middag als normaal van 15u tot 18u thuis hun sommen maken. Wij bellen regelmatig op mét video, om uitgebreid te checken hoe het gaat. De leerling kan dan alles vragen. Zie hier hoe het werkt:

Leerlingen en docenten zijn meteen enthousiast aan de slag gegaan en maakten de bouwwerken op de foto’s. Ovenroosters werden gepoetst en er kwam zelfs piepschuim (!) aan te pas! We kunnen nu precies meekijken met wat ze aan het doen zijn in hun schrift. Dankzij hun creatieve hulp is onze begeleiding op afstand nu net zo goed als live in het buurthuis. Zo lang als het nodig is gaan wij dus zo door.

Laten we samen goed voor elkaar zorgen en met zo weinig mogelijk achterstand door deze gekke tijden heen zien te komen. Vragen en suggesties zijn van harte welkom!

Het creatieve idee voor een bouwsel van boeken, mandjes en ovenroosters bedacht Margot samen met Linde, die de beste bijlessen geeft in heel Nijmegen!