Menu Sluiten

SYNC: Utrecht helpt het Leerstation

Aanstaande maandag is Het Leerstation voor de allereerste keer open! We voeren deze week de eerste kennismakingsgesprekken met leerlingen. Ik kijk ernaar uit om onze nieuwe leerlingen te ontmoeten en sta te popelen om ze te ontvangen in het buurthuis.

Eerst nog iets anders spannends: het Leerstation is uitgenodigd om te komen pitchen tijdens het komende SYNC event. Tijdens dat event komt een groep creatieve, geïnteresseerde Utrechters samen om oplossingen te verzinnen voor actuele problemen. Maatschappelijke initiatieven dragen die problemen aan, en de organisator UUT nodigde het Leerstation uit om deze keer de hulpvraag te verzorgen. Unieke kans: een groep betrokken Utrechters staat een avond lang voor ons klaar om ons te helpen! Zie hier de aftermovie van de vorige editie, om de sfeer te proeven.

Bij SYNC gaan we brainstormen over een uitdagend vraagstuk: hoe kunnen we een nóg bredere groep leerlingen bereiken? Onze twee tarieven zijn vrij extreem en liggen ver uit elkaar. Gezinnen die nét geen recht hebben op een U-pas, vallen bij ons nu buiten de boot omdat het reguliere tarief voor hen te hoog is. Daar balen we van, want we willen graag dat iedere leerling, ongeacht financiële situatie, bij ons terecht kan. We zoeken dus een slimme oplossing om deze groep leerlingen te kunnen bereiken en onderscheiden.

U bent woensdag welkom om gratis binnen te lopen in de Social Impact Factory in Utrecht als u zin heeft om mee te denken!

——–  Update ———

Wat was het gaaf! Een grote club jonge, enthousiaste, betrokken Utrechters heeft zich gebogen over ons vraagstuk. Het was fijn, gezellig, inspirerend en bovenal: ik heb nu een hoop concrete ideeën voor oplossingen. Wordt vervolgd!

sync UTRECHT het Leerstation