Menu Sluiten

Wij zijn klaar voor het nieuwe schooljaar!

Vanaf 9 september 2019 zijn onze leerlingen weer van harte welkom in Buurthuis Sterrenzicht. Wij hebben genoten van heerlijk lange, zonnige, vrije dagen en zijn helemaal uitgerust; klaar om weer te beginnen. Hoewel we wat frisse tegenzin verwachten bij onze leerlingen, staan we te popelen om ze weer in ons klaslokaal te verwelkomen.

Ondertussen bleven we stiekem hard aan het Leerstation werken, om komend jaar nog meer leerlingen te kunnen begeleiden. We zochten de koelste hoekjes in de mooiste cafeetjes van Utrecht op om rustig na te denken over volgend schooljaar.

Zo deed het Leerstation deze zomer mee aan het Social Impact Lab 2019 van Price Waterhouse Coopers. We leerden daar bijvoorbeeld om vooruit te kijken naar de komende jaren en per kwartaal focuspunten te formuleren voor de groei van de onderneming. En hoe we onze impact kwantitatief kunnen meten, zodat we die impact daarna kunnen proberen te laten groeien. We zijn helaas net niet in de finale beland, maar het was mega inspirerend om mee te doen en collega-sociaal-ondernemers te ontmoeten.

Daarnaast hebben we uitgebreid: vanaf nu kunnen leerlingen ook op dinsdagmiddag bij ons terecht. Dankzij deze uitbreiding hebben we weer wat vrije plaatsen beschikbaar voor nieuwe leerlingen. We hebben dus ook plaats voor nieuwe docenten: de sollicitatieprocedure is in volle gang. Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om ons van onze sokken te blazen met een overtuigende sollicitatiebrief naar margot@hetleerstation.nl.

We leggen nog even de laatste hand aan de voorbereidingen voor het aanstaand schooljaar en staan te popelen om weer te beginnen. Tot snel in het buurthuis!